Pinus Silvestris


Suomalainen mänty (Pinus Silvestris) on parasta luonnon muovaamaa rakennusmateriaalia. Kesällä puu kasvaa nopeasti, talvella ei lainkaan. Tämä näkyy vuosilustoina. Ne ovat hirsien "henkilöhistoriaa". Asiantuntija lukee niistä, millaisia säät ovat olleet.

Vuosilustot ovat myös eristyskerroksia kosteutta ja kylmää vastaan.Metsien hoito vaatii, että niitä uusitaan. Vaikutukset ulottuvat aina ilmakehään saakka. Puun uudistuminen tuottaa uutta happea (ns. dioksidinielu).

Etelä-Suomen puut ovat pehmeäkasvuisia, ns. läskimäntyjä. Pohjoisempana oksat karsiutuvat huonosti ja puista tulee monesti käkkäräisiä. Pohjankari Oy:n hankinta-alueilla kasvavat Suomen parhaat rakennuspuut.

Männyn ohella kuusi on viime aikoina kasvattanut suosiotaan varsinkin suurten, julkiseen käyttöön tarkoitettujen rakennusten materiaalina.


Hirsiprofiilit


Pohjankari Oy valmistaa taloja höylätystä hirrestä, tavallisesta lamellihirrestä tai monilamellihirrestä ja pyöröhirrestä.
Toimituspaketit


Täydelliset puuosatoimitukset tai valintanne mukaan.
Tarvittaessa teemme myös asennukset.

Pohjankari Oy hankkii materiaalin sertifioiduista talousmetsistä. Täyskasvuiselle männylle tulee ikää 80-100 v, ennen kuin se kaadetaan. Uusi hirsitalosi on siis seiniltään 100 vuoden ikäinen.